Google+

Sa investim in cultura?

Scrie un comentariu

octombrie 4, 2006 prin alexosu

Am auzit zilele trecute, in contextul demisiei intregii echipe redactionale de la Cuvantul, ideea „asta e treaba, nimeni nu mai vrea sa investeasca in cultura. cultura? ce e aia? aduce bani? daca nu… ”
Afirmatie cu care nu prea sunt de acord, pentru ca vad o gramada de reviste de culura, exista un post de televiziune dedicat, expozitii, teatru, filme, etc.
Prima greseala in afirmatia de mai sus e ca termenul de investitie e inteles gresit, in sensul ca investesti ceva (bani, timp, energie, ceva) in ideea ca vei primi altceva in schimb, de preferat cu o valoare mai mare – mai multi bani, recunoastere, statui, ode. In general cei care se plang de lipsa investiilor in cultura se plang, de fapt, de lipsa mecenatelor sau a donatiilor sau a unor fonduri nerambursabile.
Revenind la cazul Cuvantul, problema nu a fost lipsa intentiei de a investi – revista va aparea in continuare, conferintele merg inainte, ci de viziuni diferite vizavi de ce trebuie sa fie revista si conferintele Cuvantul.
Sper ca noua echipa sa fie pe aceeasi lungime de unda cu conducerea si sa fie la un nivel cat mai apropiat de vechea echipa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: