Google+

FHLHHF

Scrie un comentariu

octombrie 18, 2006 prin alexosu

Pe scurt: Bucuresti – Frankfurt – Hanovra – Leipzig – Hamburg – Hanovra – Frankfurt – Bucuresti. De vineri pana luni, cu 2 avioane si 5 trenuri.
Vineri dimineata fuga-fuga la aeroport. Din centru pana la Otopeni 1 h 15 min, daca asta ar mai trebui sa mire pe cineva. Check-in, treburi, cozi, lume care mai fenteaza coada, vamesi amabili, Elena Udrea, Victor Becali. Zbor peste Bucegi de toata frumusetea.
Frankfurt, cu o intarziere de 15 minute din cauza de vreme. Recuperez bagajele frumusel si ies spre gara. Belet, tot ce trebuie, un sandwich si un croissant, cartea la indemana si fuga pe peron. Dupa 2 ore jumate, cu o intarziere de 15 minute, marea intalnire are loc. E frumos in Germania, mai ales cand ai la cine sa te duci.
Hanovra e un orasel nu tocmai mic si destul de dragut. Ca toate orasele nemtesti are o zona pietonala cu carcimioare si magazine scumpe, o catedrala inalta si protestanta si un mic raulet pe care se plimba in liniste niste rate.
Sambata dimineata, fuga la gara. Dupa vreo 3 ore de odhina pe scaunele reglabile din ICE ajungem la Leipzig unde ne preia D. Destul de emotionanta revederea, chiar daca a trecut numai un an. Abia asteptam sa il vedem, si el pare destul de bucuros. In 5 minute suntem in centru, evident in zona pietonala. Evident intram si in catedrala – una destul de banala daca nu ar insemna inceputul revolutiei din ’89 in RDG. Si tot restul. Ajungem si la etajul 30 de unde se vede tot orasul. Seamana oarecum cu Brasovul, doar ca la astia si blocurile comuniste arata aproape ok. Seara – party, birthday party. Ce coincidenta!
Trece si noaptea asta, fuga la gara. Alte ore de odihna, pana la Hamburger City. Cica are mai multe canale decat Venetia. Asa o fi, dar nu au acelasi farmec, treaba care nu prea tine de cantitate. Oras procopsit, cu mai multe catedrale, zona pietonala cat China si un lac si mai mare fix in mijlocul targului. Portul e activ, nu are nimic romantic, mare dezamagire. E la fel de frig ca si in Frankfurt, Hanovra si Leipzig. Seara, fuga la gara; ne vedem cu T, care pentru 10 euro primeste un cartus de Pall Mall Lights. Vorbe, planuri, urari.
Hanovra, cu o intarziere de 25 de minute. Nu a existat drum cu trenul in astea 3 zile in care sa nu intarziem macar 5 minute. E clar, vine Apo. Daca si aici au ajuns sa intarzie trenurile, asta e cu siguranta un semn.
Dimineata, fuga la gara. Aeroportul din Frankfurt pare de 1000 de ori mai mare decat vineri. Taromul are ghiseul in terminalul 1B, la numarul 661. Iar imbarcarea se face la poarta B59. La Otopeni, liniste si pace. Lumea inghesuita la iesire se agita cu placute, baietii intreaba pe soptite daca nu cumva vreau un taxi ieftin, o masina de BV ma intreaba daca nu cumva vreau un drum eftin pana in zona. In parcare urla claxoane etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: