Google+

Ski Flash

Scrie un comentariu

octombrie 25, 2006 prin alexosu


Unul dintre oamenii cel mai usor de recunoscut din ski tocmai a schimbat producatorul. Glen Plake nu mai e figura K2, ci Elan. Cred ca e o miscare buna pentru sloveni, Elan fiind un producator recunoscut pe piata, dar departe de cotele liderilor, fie in Europa sau in State, iar Glen Plake ii va ajuta sa mai castige ceva procente in State.
Se pare ca Plake nu a fost prea mult implicat dpdv tehnic in dezvoltarea modelelor K2, ci mai degraba dpdv al designului. Cred ca asta e, totusi, mai putin important. Miscarea vine ca urmare a achizitiei de catre Elan a marci Dalbello, producator italian de clapari. Dalbello vine in Romania prin Snow Sinaia.
Toata povestea aici.

Tot vara asta Jeremy Nobis, figura legendara a skiului extrem si tipul care a reinventat la propriu modul in care se practica disciplina asta, a cam incheiat, se pare, colaborarea cu Dynastar. Nu mai apare pe site-ul producatorului francez, iar ultimile stiri despre el spun ca e ghid in Alaska pentru grupurile de schiori. Asa job mi-as dori oricand.
Cea mai importanta parte a jobului lui Nobis la Dynastar a fost dezvoltarea modelului Legend Pro Rider, unul dintre cele mai bune – daca nu cel mai bun, schi de freeride. In principiu este un schi de curse (GS) latit si transformat intr-unul de freeride. Totul manual. De anul asta apare si Legend Pro Rider XXL, mai soft, dar si mult mai lat.

Bode Miller a trecut de la Atomic la Head. Nu se dezminte :). Asta dupa ce intreaga cariera a schiat pe Atomic, mai putin un an cand a incercat Rossi si a cam pierdut timpul.

LE: Bode Miller a schiat la inceput pe Fischer, un an pe Rossi si 2 pe Atomic. Acum e in echipa Head cu care, se pare, a dezvoltat noul model de GS.

Daca am vorbit de K2, observ o chestie interesanta: seria Apache a fost repozitionata ca schiuri de freeride, desi pana acum a fost marketata ca all-around, ceea ce si e. Mai putin Pontoon-ul care e strict pentru deep powder. Ca sa fiu sincer, mi se pare o pozitionare proasta, iar concurenta (Rossi – seria Bandit, Atomic – seria Daddy, Dynastar – seria Legend, Volkl – seria V-Ski samd) e mult mai puternica. Mai ales ca K2 (pardon) are seria Factory, pe care ar fi putut sa o pozitioneze mult mai usor si mai bine pe nisa freeride decat Apache.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: