Google+

Trafic la liber

2

noiembrie 22, 2006 prin alexosu

Am fost informat ca prin diverse orase europene, mai mari sau mai mici, se experimenteaza un trafic fara reguli. Adica fara semne de circulatie, fara benzi, fara treceri de pietoni, fara semnalizatoare, nimic. Liber. Motivatia e de bun simt – astfel participantii la trafic, victime si agresori, vor interactiona uman mai bine. Ca semnele de circulatie inhiba si oricum soferii nu prea le baga in seama, ci merg mai mult pe intuitie. Experimentul deja da rezultate, in sensul ca numarul de accidente a scazut in oraselele cu pricina.
Poate ca in orase mici cu trafic care tinde spre 0 poate fi o idee buna, dar se gandesc sa introduca noul set minimal de legi si in Londra. Eu stiu doar ca daca in Romana nu merg semafoarele, pe Dacia se face o coada pana spre Stefan Furtuna. Si nu mai trece nici salvarea pe-acolo. Ar fi interesant de incercat treaba asta intr-o zi in Bucuresti. Hai intr-o zi de weekend, ca lumea e mai calma si mai putin grabita.
Pe de alta parte, s-ar putea ca bucurestenii sa se adapteze repede, pentru ca ei experimenteaza genul asta de legi ale traficului de ani buni si destul de intensiv. Semafoarele, locurile de parcare, si multe alte semne sunt lipsite de sens si rost pentru multi dintre participantii la trafic. Si cum romanii si, in special, bucurestenii au un „comportament social responsabil” – scopul experimentului, nu vad de ce nu ar fi o reusita.

Bre, nu ninge! Ce ne facem?

2 gânduri despre „Trafic la liber

  1. dianahttp://www.whatever.descult.com/ spune:

    ne facem ca ploua. parerea mea.

  2. Alexosu spune:

    Nu, nu e o parere buna. E decembrie deja, ploaia sucks in momente d-astea. Sa vina zapezile!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: