Google+

Favoriti

Scrie un comentariu

noiembrie 29, 2006 prin alexosu

Cum deja a inceput sezonul – coborarea de la Lake Louis s-a tinut la -20 de grade si a fost castigata de Buchel – sa anuntam favoritii pentru iarna asta.

La doamne am un singur nume, favorita mea din ultimii 3 ani si probabil cea mai talentata schioare din toate timpurile. Evident, Janica Kostelic. Despre ea mai multe intr-un post separat, nu merita amestecata cu toata lumea.

DH – Miki Walchhofer, cred ca va repeta sezoanele excelente din anii trecuti. Marco Buchel a inceput cu un loc 1 la Lake Louis, anul trecut a terminat in primii 5, deci e de luat in seama. Nu cred ca Fritz Strobl, la cei 35 de ani ai lui, o sa mai faca ceva. Si nici Herminator, oricat mi-ar placea de el. Poate vine vreo surpriza de la Daron Rhalves, cred ca e ultimul an in care mai poate lua locul 1 la DH – ar fi chiar pacat sa nu o faca, cred ca e omul cu cele mai multe locuri doi la DH-overall.
SG (proba mea preferata) – Mereu am avut o slabiciune pentru norvegieni (restecp pentru Lasse Kjus si Kjetil Andre Aamodt – ambii s-au retras anul asta), asa ca votez cu Aksel Lund Svindal – e foarte tanar si e castigatorul de anul trecut. Poate continua dominatia norvegiana inceputa de Kjus si Aamodt acum mai bine de 10 ani. Herminator e la proba lui preferata, asa ca il voi considera favorit cat timp va concura, fie si intr-un picior. Cred ca intre ei doi se va da batalia. Poate si Daron Rhalves.
GS – in general favoritii sunt aceeasi ca si la SL. Raich, Blardone, Palander, Nyberg, Rocca, Ligety, Grandi. Nu comentez prea mult aici, pentru ca spectacolul maxim e la DH si SG (nu e putin lucru sa mergi cu 120 km/h). In plus si gusturile mele s-au modificat – cand eram mai tanar ma uitam mai ales la probele tehnice, SL si GS. Totusi, mi se par cel putin la fel de tehnice SG si DH. Poate si pentru ca stilul meu de schi s-a schimbat de la quick, short turns la large long carves. Si viteza a crescut simtitor :D.
Pe Bode Miller l-am separat intentionat. Daca reuseste sa treaca peste problemele cu motivarea si concentrarea, Miller poate castiga la pas Cupa Mondiala. E cel mai talentat schior dintre cei maturi. Acum a schimbat si schiurile (Head), deci who knows?

Ce se poate observa foarte usor e ca Austria nu mai are echipa de acum 5 ani. In top 5 pe fiecare proba sunt putini austrieci si locul lor e luat de americani, italieni sau scandinavi. In afara de Raich, majoritatea austriecilor fie sunt pe final de cariera, fie inca nu au confirmat in nici un fel. Asta la barbati, pentru ca la doamne Austria are cel putin 3 schioare foarte bune (senzationala e numai Janica Kostelic): Marlies Schild, Kathrin Zettel si Nicole Hosp. Cred ca anul asta sezonul la gagici o sa fie mai interesant decat la barbati, ca si anul trecut de altfel.

Let it snow!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: