Google+

Volkl Unlimited AC4 review

2

decembrie 14, 2006 prin alexosu


In prima zi cand le-am luat, m-au uimit cat erau de late. Si de usoare. Dupa ce am pus si legaturile (Marker Motion AT cu tot cu PCOS), situatia s-a mai schimbat, dar sigur e mai bine decat cu vechile mele Vertigo Motion.
Dimensiuni: L 184 cm, sidecut 125-82-110, radius 19,5m. In plus e un schi destul de rigid, si datorita PCOS-ului.
M-am dat cu schiurile astea pe toate tipurile de zapada, fiind my everyday schi. Mai mult, am participat si la RedBull Ultra Cross dar acolo chiar nu e locul lor. Si nici al meu, ca sa fiu sincer.
Partie aranjata – 9/10. E o pereche de schiuri de carve, doar ca sunt mai late decat majoritatea :). Fiind rigide, stau foarte bine in viraje, raman pe traiectorie si nu derapeaza deloc, iar iesirea din viraj se simte din plin. Ideale sunt virajele largi, GS, la viteza mare. Virajele scurte si rapide necesita multa munca si picioare incordate. Aici e singurul puct slab, dar e de asteptat la un schi de dimensiunile astea. O data gasit sweetpoint-ul, totul e foarte simplu; schiul iese din viraj singur iar energia degajata se traduce in viteza.
Crusta semi-inghetata 10/10. Aici incepe distractia adevarata. Pe unde majoritatea schiorilor si-o luau in freza sau o tineau drept din cauza ca nu mai puteau vira, AC4 trece ca o pereche de shenile. Numai borderii se mai dadeau linistiti prin zonele astea. Cred ca e terenul ideal pentru AC4, zona in care eu ma simt cel mai bine cu ele, fara sa imi placa in mod deosebit tipul de zapda.
Powder – 8,5/10. Surpriza mai putin placuta a fost in powder. Ma asteptam ca un schi atat de lat sa stea sus si sa pluteasca. Nu prea e cazul. Totusi, odata ce viteza creste, schiurile ies la suprafata. Dar sigur nu sunt de powder, dedicate. Le-ar mai trebui macar vreo 10mm in plus in talie.
Zapada inghetata – 6/10. Partea cea mai sucky. Schiurilor astora nu le place gheata. Deloc. Nu carveaza bine, tremura, fac un zgomot de lopata si sunt foarte nesigure, indiferent de cat de ascutite au fost canturile. Dintre schiurile cu care m-am dat eu, numai Karma sunt mai naspa pe gheata. Nu se compara cu P60, care parca pentru asta sunt facute.
Zapada mare – 8/10. Prin zapada mare inteleg powder prin care s-a dat mai multa lume, e plina de urme, dar e in continuare destul de mare. Aici au aparut probleme la care nu ma gandisem. Fiind destul de late dar cu un radius mediu, problema principala in tipul asta de zapada e ca devin nesigure. Trecerea prin zone de zapda neatinsa si zone cu zapada folosita se face cu variatii de viteza si usoare schimbari de directie. Ideea e la fel ca si mai inainte – trebuie crescuta viteza, but still. Asta e, de fapt, motivul pentru care mai vreau sa imi iau o pereche de schiuri mai rigide si cu un radius mai mare, cum ar fi Legend Pro sau Mantra sau Titan Nine. Sau Karma, daca ar fi mai lungi de 184.

Concluzii generale: un schi foarte vioi, un carver adevarat, all-mountain cu inclinatii de offpiste. Se descurca de la bine in sus pe orice tip de zapada si exceleaza pe crusta. Trebuie lasat, insa, sa mearga destul de tare ca sa asculte. Fara gheata – din cauza de schiuri, fara bumps – din cauza de schior.

2 gânduri despre „Volkl Unlimited AC4 review

  1. Sorin spune:

    De unde pot achizitiona Volkl din tara? Nu am gasit absolut nimic. Si daca e sa le iau de pe net, de unde ai recomanda?

  2. alexosu spune:

    Pai e cam complicat cu Volkl la noi. In Bucuresti e un singur magazin care e tot timpul inchis, pe Calea Mosilor Veche, in spatele Bursei. In Brasov era un magazin spre iesirea spre Bucuresti. Acum au unul la telecabina din Poiana.
    Mai bine incearca cu un mail aici: leon[dor]rotaru[at]highsports[dot]ro. E tipul de la magazinul din Bucuresti.
    Si poti vedea detalii pe derdelus.ro si skiforum.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: