Google+

Stoeckli Laser Race SC

2

martie 14, 2007 prin alexosu

Profil: 114-63-95, radius 14,8@170.

In a 5a zi de schi am decis sa inchiriez o pereche de carvere adevarate, cat mai aproape de un schi de competitie. Baiatul de la inchirieri mi-a recomandat Laser SC ca schi de competitie, ceea ce nu prea e, dupa cum vad pe site la Stoeckli. Motivele pentru care am luat un schi atipic pentru tot ce am schiat in ultimii 7 ani sunt simple: zapada tare si viziblitate maxima 10m. Perfect time for a carver.

Cu Laser SC am marcat cateva recorduri personale in epoca moderna a schiului (adica in ultimii 7 ani, de cand ma dau pe schiuri carve): cel mai scurt schi (170 cm), cel mai ingust schi (63 cm), schiul cu cel mai mic radius (14,8m). Totusi, cum a fost?

A fost ca in tinerete, cand ma dadeam foarte scurt. Asta e un schi care te forteaza oarecum sa faci asta, pentru ca in momentul in care te gandesti „ce-ar fi sa virez?”, schiul deja e pe canturi si tu esti in mijlocul curbei cu aceeasi viteza cu care ai intrat. Iar cand iesi din viraj… man, aia e senzatia maxima, atunci schiul isi porneste motoarele si din arcuire/indreptare rezulta energia care te arunca din viraj destul de violent daca nu stai cum trebuie. Partea care nu mi-a placut a fost ca am obosit destul de rau. E un schi cu care trebuie sa muncesti din plin pentru ca nu prea ii place sa mearga drept.

Destul de rigid cap-coada, nu l-as baga in powder nici platit. E genul de schi care cauta partia si care se duce in jos pana cand da de ea. Varfurile sunt la fel de tari ca tot schiul, deci nu se vor ridica deloc din zapada. Ceea ce e un dezavataj in off-piste, inseamna aderenta maxima pe partie si viraje luate cu viteza moderata spre mare, dar cu un sentiment de siguranta pe care pe partie nu l-am avut cu niciun alt schi. Nu am apucat sa merg cu el foarte tare, din cauza de vizibilitate.

Clasament final:

1. Stormrider XL – daca nu as avea AC4, ar fi o alegere foarte buna. Cand oi renunta la AC4, asta va fi una dintre primele optiuni.

2. Laser SC – chiar daca nu mai folosesc asemenea schiuri

3. Gotama – din pacate nu am avut conditiile optime pentru asa un schi. Poate data viitoare.

2 gânduri despre „Stoeckli Laser Race SC

  1. Coman spune:

    mai, la cum povestesti, parca-parca m-as spurca si eu la niste schiuri de slalom.
    plus ca-n bg acum, a venit si-un tip care se dadea smecher printre jnepeni cu atomicurile lui beta race (?) de 1.60… iar eu cu ratracele mele de lungi-late trebuia sa trag de volan ca soferii de camion.

  2. alexosu spune:

    Nu exista schiul perfect pentru orice conditii, asta e sigur. Asa ca intentia mea e sa am un „rastel” de schiuri format dintr-un carver scurt, de maxim 170, si nu trebuie sa fie neaparat un schi de slalom de competitie, un all-mountain gen AC4 (doh!) sau Stormrider XL sau Head Monster sau multe altele si un schi rigid, lat, dar nu mai lat de 100mm sa zicem, cu radius mare de 25m si in jur de 190, cum ar fi un LP sau DP Pro sau Mantra.
    Cu arsenalul asta, cel putin in Romania, nu ai cum sa gresesti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: