Google+

Ski report

Scrie un comentariu

aprilie 10, 2007 prin alexosu

+2@Sinaia. Concluzii generale:

– zapada tare dimineata, dar bine batuta de ratrace. O placere pentru carve. Viraje largi si foarte rapide. Frumos cu schiurile mele, perfect cu niste GS-uri adevarate. Totusi, trebuie canturi proaspete si picioare lucrate, altfel lucrurile pot evolua urat. Oamenii pe care i-am vazut cazand nu se mai opreau decat dupa 10-20m. In afara partiilor – zapada mare dar inghetata cu tot cu urme. Nu foarte placut, dar cu gambe tari se trece peste orice. E bine pentru variatie.

– dupa ora 11.00 zapada incepe sa se mai lase. Unde e batuta inca e tare, dar nu foarte. In afara partiilor timp de o ora, doua, e distractie maxima, zapada face sus o crusta subtire si destul de moale si senzatiile sunt dintre cele mai placute. E usor de schiat and yet iesti in afara partiei.

– dupa ora 14.00 totul e fleasca. In afara zonelor batute alunecarea incepe sa fie problematica, sunt zone in care aluneci foarte ok, zone in care simti cum franezi in linie dreapta.

– in Vale cred ca zapada va mai tine maxim 2 saptamani, asta daca nu ploua. Vremea a fost foarte buna in general – soare, vant minim, destul de cald – in jur de 5 grade. Au fost perioade in care soarele intra in nori, dar pe toti ne-a prins soarele.

Sezonul asta pot sa numar turele pe care le-am facut intre Cotele 2000 si 1400. Ies sub 15, asa ca eram foarte hotarat sa le cresc numarul. Nu am coborat pe Carp, care arata prea dezolant chiar si pentru un om hotarat.

Luni pe Tarle – foarte bine pana cand se iese din Drumul de Vara. Am mers pe schiuri pana cu 200m de cota 1500 fara mari probleme, dar cu putina atentie la peticele de iarba si pietre . Marti pe Papagal putin si apoi pe Tarle. Incredibil cat de mult s-a topit in numai 24h. Dupa iesirea din Drumul de Vara am schiat si pe iarba de lene sa le dau jos. Pana la urma am ajuns pe schiuri in acelasi loc ca si cu o zi inainte, dar ultimii 500m nu prea au adus a schi.

Cred ca a fost ultima zi in care s-a mai putut schia intre 2000 si 1500, cel putin pentru mine, care nu voi mai ajunge la schi mai devreme de sambata. Deci bye-bye Carp & co. Sfarsitul de sezon se apropie foarte rapid.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: