Google+

Experiment social

4

aprilie 14, 2007 prin alexosu

Pune unul dintre cei mai mari violonisti sa cante la metrou in NY Washington DC din Bach pe un Stradivarius de 3,5 mil USD. Ce se intampla? Vedeti si cititi aici. Cum ideea nu e povestea in sine, ci concluziile si restul, o sa va spun ca sa va puteti concentra mai bine pe lucrurile importante: nu se intampla NIMIC. Aproape nimic, ca sa fiu mai exact :).

Asta ma duce la o alta discutie. De fiecare data cand citesc un articol ca asta, si se intampla numai in ziare din tari straine, ma simt ca atunci cand vin dintr-o vacanta de la Viena sau Budapesta. Ma gandesc ce reconfortant e cand lucrurile frumoase sunt normale. Si ma gandesc, revenind la articol, cand am citit ultima data ceva bun intr-un cotidian romanesc? Sau de cate ori se intampla sa dau de un reportaj bine scris? Sau cati dintre cei care dau cu subsemntatul la gazeta stiu ce inseamna reportaj (definitia de manual, adica) si cum se scrie el?

Cred, totusi, ca lucrurile se indreapta. Sau ca se pot indrepta. Si, ca sa revenim la problema initiala, cred ca odata vom putea recunoaste frumosul chiar si daca ne apare intr-o statie de metrou in NY Washington DC sau in Bucuresti – pentru ca sunt convins ca Bell ar fi avut aceeasi soarta si in statie la Unirea. Ei, si cand o sa gasim asa ceva o sa ne permitem sa pierdem cateva minute ca sa admiram si sa ne bucuram ca putem sa intelegem, sa ne oprim, sa admiram si sa ne bucuram.

LE: Si un scurt citat:

„If we can’t take the time out of our lives to stay a moment and listen to one of the best musicians on Earth play some of the best music ever written; if the surge of modern life so overpowers us that we are deaf and blind to something like that – then what else are we missing?”

LE. Am schimbat titlul pentru ca era prea… aiurea. Era sa zic ermetic. Phew!

4 gânduri despre „Experiment social

 1. Dana spune:

  române!

 2. alexosu spune:

  Da, exact, te-ai prins. Tine-o tot asa.

 3. r77d spune:

  Multumiri pentru post:))! Dar ma intreb cati stiu ceva despre Joshua Bell? Eu am avut supriza sa vorbesc cu un amic dirijor (nomina odiosa) si sa vorbesc degeaba! Numai bine! R.

 4. alexosu spune:

  Man, internetu’ e mare si saritor. Oricum, ideea articolului era alta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: