Google+

John Le Carre

Scrie un comentariu

mai 31, 2007 prin alexosu

Deschidem rubrica noua, desi autorul cu care incep nu e reprezentativ pentru ce obisnuiesc sa citesc. Pe de alta parte, cred ca genul asta de carte nu are prea multi cititori in Romania, asa ca pana la urma e ok.

John Le Carre e pseudonimul foarte cunoscut al lui David Cornwell. Scrie carti „de spionaj”. Nu stiu daca exista un gen literar in sine care sa se numeasca asa, dar daca exista carti politiste, de ce nu ar exista si de spionaj?

Intrigile sunt destul de alambicate, baietii buni nu sunt intotdeauna asa buni, dar aia rai in general sunt rai si foarte. Dar ce imi place cel mai mult e ca personajele sunt foarte puternice si se dezvolta in fiecare volum. Exista o trilogie numita „In cautarea lui Karla” (Cartita + Premiantul + Oamenii lui Smiley) dar sunt mai multe personaje care apar in majoritatea cartilor cu actiunea plasata inainte de 1989. Ce e de retinut: George Smiley e taticul tuturor, cel mai tare spion englez si din lume.

Nu va asteptati sa aveti revelatii citind cartile semnate John Le Carre, dar nici nu sunt pierdere de timp. Ce am eu a fost editat de Univers secolul trecut. Stiu ca si Rao a mai publicat ceva mai recent.

S-au facut mai multe filme, cele mai recente sunt „Omul nostru din Panama” si „The Constant Gardener”, iar cel mai bun e „Casa Rusia” cu Michelle Pfeiffer si eternul Sean Connery.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: