Google+

Piang Tan si Skipress

4

august 8, 2007 prin alexosu

Bogdan zice ca in China s-au apucat niste baieti care stiu despre ce e vorba, sa faca o noua statiune de schi. Pentru mine visul frumos e tot Jackson Hole, sau direct Alaska.

Asta mi-a adus aminte de SkiPress, o resursa de baza pentru oamenii interesati de fenomen. Aici aveti ultimul numar al frumoasei reviste. La un moment dat o sa scriu un post mare si frumos despre cum cred eu ca in 10-15 ani cei mai buni schiori vor fi americani. In multe discipline chiar sunt (slopestyle, halfpipe, big-air, ski-cross).

Mai e pana atunci, insa.

4 gânduri despre „Piang Tan si Skipress

 1. Coman spune:

  „in 10-15 ani cei mai buni schiori vor fi americani”
  sau chinezi.

 2. alexosu spune:

  Nu. O sa mai dureze mult. Nu e vorba numai de dotari sau de antrenori samd. E vorba si de cultura schiului, trebuie sa treaca mai multe generatii pentru asta.

 3. Coman spune:

  hehe, are you sure?? 🙂
  pai la chinezi n-are treaba cu asta… aduna citiva, ii masoara, ii testeaza si-i face skiori urgent.

  a si fost un scandal acu citiva ani cind au facut chinezii inotatori pe banda rulanta… nu exista nimic si deodata au dat drumu in lume la niste unii care bateau tot…. apoi au disparut.

  la chinezi nu are treaba cu cultura… daca vor neaparat, iau 24 de mii de copii, ii baga in lagar si-n 10 ani scot ei niste sute de schiori… parol. 🙂

 4. alexosu spune:

  Tin sa cred ca schiul inca e un sport in care cultura conteaza mult.
  Stii si tu ca o partie poate sa fie altfel nu de la o zi la alta, ci in aceeasi tura, oricat ar fi de batuta si de aranjata. Nu e ca la inot sau la gimnastica unde conditiile sunt indentice pentru toti oricand. Si chestiile astea nu se pot invata instant. Cred ca progresele se intampla greu in schi, nu tin numai de progresul tehnic.
  Voiam sa mai zic si ca trebuie sa existe vedete, legende, figuri d-astea iconice, modele… care sa aduca oamenii pe partie si care sa fie catalizatori. Probabil ca pasul asta poate fi eliminat printr-un program guvernamental intensiv si cu antrenori austrieci, francezi si americani de top.
  Singura chestie care ma face sa am semne de intrebare asupra concluziei, si de care am uitat de tot pana acum, este ca in China se fac o tona de schiuri si ca probabil, in curand, se vor facem cam toate. Si asta inseamna know-how samd. Dar tot cred ca o sa mai dureze.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: