Google+

Prin Brasov

2

aprilie 1, 2008 prin alexosu

In weekend, intre 2 zile de schi, am dat o fuga pana la Brasov. Oh, boy, ce oras frumos… E bine la Brasov. Dupa ce faci stanga la semaforul ala mare, totul e cum trebuie. A si fost o zi foarte frumoasa – soare, cald. Din Piata Mare se vede un deal pe care se construieste un cartier rezidential, of course. Nu ca ar fi rau. Se vad perfect doua lumi, stand pe bancutele din jurul fantanii.

Dar postul asta e despre mancare, de fapt. Am gasit un restaurant undeva intr-o piateta mica pe langa cea Mare. Restaurantul se numeste Bistro del Arte, iar piateta George Enescu. O iei prin gangul de langa KFC si ajungi in locul cu pricina. Doua lumi, cum ziceam :).

E mic, e cu picturi pe pereti si cu sculpturi pe langa mese. Toate cred ca sunt si de vanzare. Asta e asa, de atmosfera. Si e bine. E de stat, de vorbit, de mancat. Nu e genul de bodega in care sa te duci la bere, ci, mai degraba, un vin. Am mancat o supa de ceapa cam ca la Paris. Daca as fi carcotas as gasi ceva minusuri, dar bottom line a fost delicioasa. Si au urmat niste paste quattro-formagi. Bune, de asemenea.

Am citit si un anunt de angajare – oamenii cauta ospatari. Pe langa limba engleza, se cer cunostine de geografie si istorie a Brasovului. Si alte lucruri de finete.

Nu ca m-as angaja chelner – desi in bodega asta ideea nu pare chiar asa rea, dar Brasovul cred ca e un oras in care se poate trai frumos. Mike, asa e?

2 gânduri despre „Prin Brasov

  1. Mike spune:

    Brasovu e za best asta daca se mae indoieste careva. 😀
    Nu mai departe de acu o luna am descoperit ca nu imi ajung 2 zile sa plimb o persoana in si imprejurul brasovului, sa-i arat chiar tot ce merita a fi vazut.
    Cat despre restaurantul/barul cu pricina de il pomenesti matale, dansul are o istorie chiar bogata in spate fiind de prin ’96-’97 pana mai acum 7-8 ani numit mai mult sau mai putin oficial „Jazz club”. Apoi s-a transformat in Bistro del Arte principala modificare constand in faptul ca a devenit restaurant. Stilat.
    E ‘ntradevar un loc chiar special mai ales de mers in vizit. mai greu sa faci iesiri foarte dese p-acolo. dar depinde acu de bujet.
    Eo tot va invit la o pastrama shun vin hiert in Poiana.

  2. alexosu spune:

    Mi-am schimbat dieta, asa ca trebuie sa asezonez vinul cu altceva decat carnuri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: