Google+

La vanatoare, din nou

3

aprilie 14, 2008 prin alexosu

Din cand in cand, dupa cate o tragedie, toata lumea isi aduce aminte de cainii vagabonzi. Media, primari, Ministerul Sanatatii, ONG-uri isi aduc aminte de o problema tare spinoasa. Si reapar discursurile „la situatii extreme, masuri extreme” vs „cainii sunt oameni si ei”.

Ce mi se pare trist in toata chestia asta e ca interesul dureaza 3 zile. Dupa care apar alte probleme, pana cand se intampla o noua tragedie si vorbim iarasi aceleasi discutii sterile.

De ce nu cred ca omorarea cainilor nu e o solutie? Simplu: pentru ca numarul de caini vagabonzi e intretinut de lipsa de educatie, incostienta si nesimtire. Nu mi se pare ca e o diferenta prea mare intre a parasi un caine pe camp pentru ca s-a facut mare si nu mai e dragalas ca la 2 luni, a-ti duce cainele „la catzele” ca e om si el si trebuie sa procreeze (altfel orbeste, nu?) sau a hrani o turma de caini de la bloc dar Doamne fereste sa iei vreunul in casa. Iar a lua un caine din adapost, unde urmeaza sa fie eutanasiat pentru ca nu il vrea nimeni, si a-i da drumul pe strada mi se pare un act de cruzime. Si impotriva animalului si impotriva oamenilor.

Deci, e o solutie omorarea cainilor? Nu, e un faliment. E un mod foarte crud si lipsit de compasiune de a baga mizeria sub pres. Cainii vagabonzi nu „exista” si atat. Sunt meritul unei societati. Care habar n-are cum sa rezolve problema. Doar bate toba din cand in cand.

3 gânduri despre „La vanatoare, din nou

 1. ion spune:

  asta ar trebui pusa la categoria romania vs. educatie civica. 😛

 2. opiario spune:

  eo ash zice ca de fact socetatea nice macar nue imteresata de pruoblema. dacar fi, atunci ar ntrezari sh solutzia.

 3. alexosu spune:

  Ma enerveaza foarte tare radicalismul asta detasat: sa ii omoare pe toti. Nu vreau sa imi aduc aminte cum in loc de injectii foloseau rangi si cum, daca totusi foloseau injectii, puteau jumatate de doza de agonizau cainii ore intregi.
  Mi se pare foarte ok solutia prindere – castrare – shelter Z zile – adoptie sau eutanasiere (dupa caz). E adevarat, banii care oricum sunt alocati pentru asta chiar s-ar cheltui pe bune. Ar trebui construite noi adaposturi samd. Ar fi complicat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: