Google+

Viata in Leipzig

1

august 19, 2008 prin alexosu

A venit concediul. A si trecut, daca stau sa ma gandesc putin. Intre aceste doua momente am avut deosebita placere de a vizita intensiv orasul Leipzig. Ce zic eu, am avut ocazia sa traiesc in orasul Leipzig. 10 zile am fost neamt – am mers pe bicicleta la greu, in fiecare zi, am separat gunoiul, am inchis lumina in camera in care nu stateam, am macat la restaurant intr-o singura seara.

Si altele. Aceste „altele” sunt chestiile misto, de fapt. De exemplu, am facut un gratar in parc. Mda, exact asta am facut. Pentru ca in parcul asta, ca in oricare altul banuiesc, e foarte ok sa faci asta. Si nu se aude muzica din masina trasa aproape, nu tipa 1.000 de plozi, la sfarsit nu ramane nicio urma.

In zona de este exista un canal (artificial) care poate ca nu e ca la Hamburg sau Amsterdam, dar e o chestie foarte pitoreasca – atat pe apa, cat si pe chei. Cea mai tare chestie e ca sunt multe spatii care odata au fost industriale, iar acum sunt transformate in lofturi, sau birouri. Sau galerii de arta, sau cinematografe. Cam ce era sa se intample cu E-Uranus la noi.

Am fost si la munte. De fapt intr-o zona cu niste stanci uber-spectaculoase. Cred ca Bastei e o destinatie foarte tare pentru catarat – fiecare „totem” de genul asta are in varf loc de prins coarda. Traseul turistic este foarte „aranjat”. Aproape peste tot sunt balustrade, in zonele mai abrupte sunt construite trepte, exista chiar si portiuni asfaltate. Si vorbesc de o poteca prin padure, nu de vreun drum de acces.

Leipzig este un oras de 500k de locuitori, dar nu se simte ca atare. Si este unul dintre cele mai cool orase nemtesti in momentul asta. M-as intoarce oricand acolo, pe scurt. Revenim cu mai multe impresii si fotos.

Un gând despre „Viata in Leipzig

  1. trainspot spune:

    mai tare leidenul! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: