Google+

OTV vs. restul lumii

2

octombrie 13, 2008 prin alexosu

Am petrecut 10 minute pe Realitatea, in weekend, si am prins o disctutie care se anunta long & painful. In coltul rosu, Dan Diaconescu, in coltul albastru restul lumii, inclusiv arbitrul Tatulici. Proaspatul PNL-ist Calinescu parea undeva intre neutru si suparat pe toti.

Cat m-am uitat eu, am fost nevoit sa imi scot din nou palaria in fata lui Diaconescu. Dl. Tatulici il gratula cu intrebari tendentioase, la care DD raspunea in stilul lui liniar-lemnos. Si toti din jurul lui radeau cand DD spunea ca OTV a inovat si o face in continuare.

M-au dat pe spate superioritatea si suficienta. Oamenii sunt ferm convinsi ca ei fac presa intr-o zona superioara, in timp ce OTV-ul e intr-o mocirla senzationalist-populista. Cand de fapt se bat cu aceleasi arme, pe acelasi teren. Problema e alta: OTV nu inoveaza in sensul clasic al cuvantului. Schemele propuse devin inovatie, insa, in momentul in care sunt imitate si, uneori, duse mai departe de celelalte institutii media.

Asa incat Lazarus a ajuns la Prima, AcasaTV transmite nunti, botezuri si alte cumetrii, Elodia e peste tot si lista poate continua. Ma deranjeaza doua lucruri:

1. TV-ul propus de DD poate fi la fel de bine si program de radio. Nu se intampla nimic la nivel vizual, pentru ca toata lumea nu face decat sa vorbeasca.

2. nici o alta institutie media nu isi asuma trivializarea si populismul OTV. Dar aplica aceleasi modele.

In conditiile astea, www-ul e o alternativa din ce in ce mai serioasa pentru tot ce inseamna media clasice, indiferent ca e vorba de TV sau print. Poate ca aici e si declinul presei, care pierde din credibilitate si afinitate. Adica exact atuurile www-ului.

2 gânduri despre „OTV vs. restul lumii

  1. Tom spune:

    see what i mean?

  2. ALin spune:

    da breh, da peun spot de 3o sec la teve sencazeaza mae mult ca pe unu dala la radio. oteve iz da shite, istoria postului osa ajunge n manuale tz spui io.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: