Google+

De la chat la blog si inapoi

1

ianuarie 23, 2009 prin alexosu

Prima data cand mi-am pus net, printr-un modem de 32kbps (or smth), am avut impresia ca am deschis o usa catre un desert. Erau tot felul de lucruri pe acolo – inclusiv un cont hackuit la Penthouse. Dar eram stingher si nu intelegeam la ce mi-ar folosi toata povestea cu www-ul. Asta pana cand a aparut Napster. Nu am apucat sa descarc prea multe chestii – conexiunea era odioasa, dar deja vedeam scopuri si mijloace. 

„Tehnologia” care mi-a schimbat optica a fost chat-ul. E-mailul nu mi se parea asa spectaculos. Si altceva nu prea era, cu exceptia contului de Penthouse, of cors. 

 Mi se parea fenomenal sa poti vorbi cu oameni pe care nu ii cunosti. Cu multi, foarte multi oameni. Mi se parea culmea interactivitatii. Dupa care am dat de forumuri si, nu la mult timp dupa, de bloguri si toata povestea 2.0. Ce ma fascineaza e democratia absoluta si fragmentarea imensa. Si faptul ca nu mai exista discriminarea intre viata reala si cea virtuala. Daca nu esti pe net, nu existi. Lumea virtuala e un lucru foarte real, cum ar veni. 

Asta e si diferenta esentiala fata de acum cativa ani – totul e mult mai real. Nick-urile au fost inlocuite de nume. Iar continutul generat de useri e la fel de important ca cel al institutiilor. Offline-ul si on-line-ul se topesc cumva – ma gandesc de exemplu cum banii din SecondLife, virtuali deci, se pot transforma in dolari americani, adica foarte reali. 

E foarte interesant cum prima chestie hot (mIRC-ul) e atat de apropiata de cea mai noua chestie hot (Twitter). Puse cap la cap arata evolutia – cu puncte comune si diferente majore.

Un gând despre „De la chat la blog si inapoi

  1. Alin spune:

    Ce ma fascineaza e democratia absoluta si fragmentarea imensa.

    pae eo lume n oglinda, man, la fel i shan realitatea dan fatza blocului sha crashmei. numa ca pasta virtuala o percepi mae bine fiinca deshi interactivitezi cu altzi nu tzi se catzara nime n spate casa tz deturneze atentzia ntrun singur punt shanume fundu paharului.

    adicatelea nu mantzelege greshit, democratzia apsoluta eo iluzie shan online. Tot atat de mult pre cat fracmentarea i reala n anbele lumi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: