Google+

Din trafic

3

aprilie 6, 2009 prin alexosu

La inceputul anului imi propuneam ca 2009 sa fie anul meu zen. Cred, in continuare, ca e o intentie buna si, in general, mi se pare ca ma tin de ea. Sunt cateva „elemente” care ma trag in jos.

Unul ar fi traficul in Bucuresti. In mod normal, drumul meu de acasa pana la serviciu tine in jur de 20 de minute. Suportabil. Daca am mai multe drumuri de facut, treaba se schimba radical. Nu e atat statul in masina, cat faptul ca vad atatea lucruri nasoale – de foarte multe ori sub nasul unui politist blazat si imun, incat nu pot sa nu ma enervez. Si se duce naibii toata karma pozitiva pe care incerc sa o adun. Ma gandesc serios ca ar fi bine sa mai renunt la masina. Mai ales ca a venit vara :). 

Astazi, insa, am fost martorul unui incident dragut. Un biciclist incerca sa se strecoare printre masini sa traverseze o intersectie destul de blocata. Era dotat cu casca, ochelari, usor trecut de prima tinerete si cu un zambet relaxat pe fata. Probabil ca zambetul asta l-a enervat pe unul dintre participantii la trafic, care nu s-a putut abtine si l-a claxonat cand i-a trecut prin fata masinii, desi nu prea avea unde sa inainteze. Tipul cu bicicleta a trecut, totusi, s-a intors, i-a zambit si i-a facut semn ca acum poate sa treaca. Daca are unde – evident nu avea. Soferul injura vartos, din cauze necunoscute. Nu as vedea soferul ca pe un marlan, ci ca pe un om cu nervii intinsi, care se trezeste claxonand fara sa stie exact de ce.

Pe domnul cu bicicleta s-ar putea sa il cunoasteti. Daca nu din Corul Radio, macar din trupa Timpuri Noi. Zic ca e poveste simpatica, nu?

3 gânduri despre „Din trafic

  1. mihai savu spune:

    Si eu sunt relaxat cand merg cu bicicleta. Extrem de atent la trafic, dar relaxat. Am trecut din nou la biţă de 2 saptamani. Am revenit la cele 11-12 minute de pedalat de la birou pana acasa, in loc de cele 25 de condus cu maşina. Şi cum e un bun antrenament pentru picioare…

  2. deftune spune:

    eu am renuntat complet la masina. si-s muuuult mai relaxat asa. scuterul este viitorul! : )

  3. Tom spune:

    combinatia castigatoare e formata din bicicleta+masina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: