Google+

Ultima tura in 08-09. Cred…

Scrie un comentariu

mai 18, 2009 prin alexosu

Asta a fost sambata, cu ocazia celebrei Cupe a Malinului. Ar mai fi ceva de schiat pe langa Balea, cu Solo si alti oameni simpatici din zona aia, dar nu stiu daca se concretizeaza intentiile. 

Cred ca in acest moment concursul e intr-o pozitie delicata. Pe de o parte publicul il percepe ca pe o ocazie de socializare (majoritatea) sau de a cobora o vale mai putin accesibila. In categoria asta intra multi oameni care nu au experienta in off-piste. Si nici echipament. 

Pe de alta parte, Radu Savin (organizatorul din acest an) a incercat sa ridice nivelul concursului prin aducerea unor arbitrii din bransa, mai multe premii, taxa de inscriere substantial mai mare decat in anii trecuti. Pana aici, totul e ok. Dar Cupa Malinului nu va putea niciodata sa ajunga un concurs respectabil de freeride. 

In primul rand din cauza amplasarii. Valea Malinului e o palnie. Nu poti sa faci niste chestii prea interesante/extremale, din cauza ca pe masura ce cobori, zona de dat se ingusteaza. Nu invers, cum se intampla la orice concurs de gen. 

Apoi e perioada: la mijlocul lui mai e cald, e frumos, ziua e lunga si tot asa. Dar zapada nu e de concurs de freeride. E prea apoasa, prea grea. Mai mult, putini dintre participanti mai sunt in forma in momentul asta. Nu se mai schiaza pe bune de aproape o luna – zilele de plaja din Valea Dorului nu se pun. 

Ramane, deci, un eveniment in care oamenii vin si se dau la vale. Ceea ce nu e putin.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: