Google+

We live in a delusion

1

mai 28, 2009 prin alexosu

Desi am o problema cu titlurile in engleza, asta de sus de fapt e un citat dintr-un bun prieten si avocat in acelasi timp. 

Ideea citatului este ca eu, domnul avocat, si majoritatea oamenilor pe care ii cunosc nu stim care e viata reala. Am reusit, cumva, sa ne facem un univers izolat de „problemele reale ale tarii” cum s-ar zice. Prin prieteni, hobby-uri, joburi, bani, locurile in care iesim, concedii si tot asa. 

Discutia generala era ca preferam sa ne izolam decat sa schimbam lucrurile care nu ne plac. Probabil ca asa e, dar mi se pare ca numai asa poate functiona. Presupunand ca vreau sa fac lumea mai buna, voi incepe cu lumea mea. Vad apoi daca sunt asa generos si ma extind si in alte lumi. Cel putin asa face un om obisnuit. Sau ar putea face. 

Cu alte cuvinte, cred ca mai multe lumi izolate care devin mai bune pot duce, in final, la zone ceva mai interesante, mai frumoase sau mai bune comparativ cu ce era inainte in acelasi loc. E adevarat, insa, ca e tot „a delusion”. Pentru ca in momente de mobilizare generala, te confrunti cu realitatea. Ma refer la vot, de exemplu. Si asa, culmea, te adancesi si mai mult in „dilusion”. Pentru ca NU te vei mai duce la vot, ca sa pastrez exemplul. 

E interesant de pus problema cu lumile iluzorii in contextul crizei. Ce se intampla cu ele? Rezista, nu rezista? Intr-un numar viitor, insa.

Un gând despre „We live in a delusion

  1. li spune:

    Foarte fain pusa problema. Habar n-am daca sunt sau nu de acord cu tine… sunt tentat sa fiu, tho. Cat timp cercurile/lumile astea se extind si ajung sa se intrepatrunda s-ar putea sa ai dreptate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: