Google+

Paul Weller ca pretext

Scrie un comentariu

iunie 10, 2009 prin alexosu

Ma gandesc sa fac un serial cu „muzici ratate al tineretii mele”. Constat de multe ori ca am ratat foarte multe chestii bune intr-o vreme in care eram mult mai atent si „racordat” decat acum. E adevarat ca zonele de interes erau cu totul altele – pot si acum sa spun celor interesati tracklistul de pe un celebru demo Emperor. 

Totusi, asta nu scuza ca abia de curand am remarcat asa o melodie – You do someting to me. Pe Paul Weller ar trebui sa il stiti macar din The Jam. Pe langa The Jam a incercat tot felul de chestii mai spre pop, mai spre house, mai spre soul… Un amestec destul de dubios care spre sfarsitul anilor ’80 l-au pus in situatia sa nu mai poata inregistra prea usor. Pentru un artist underground e ceva normal, dar Weller pleca de la statutul de super-star pop. 

You do… vine in perioada de come-back, sa spunem. Ce imi place e contrastul dintre video si sunet. Clipul e perfect nouzecist – oricat de ignorant/a ai fi, nu ai cum sa nu te prinzi ca a fost filmat prin 94-95. Cu muzica e mai complicat – nu prea poate fi incadrata prea usor, cel putin nu in timp. Unde naiba eram? Ce naiba ascultam la ora aia? 

Ce muzica as fi ascultat acum, daca in 95 nu imi spargeam urechile cu Cause for Conflict (despre care oricum cred ca e un album excelent) ci bagam Paul Weller? Si apoi ma gandesc ca e posibil sa fi vazut clipul pe MTV, dar sa nu ma fi impresionat deloc. Cred ca anumite muzici cer anumite urechi – si prin asta inteleg cultura, inclusiv muzicala, stare spirituala, deschidere. Deci si varsta. Totusi, Paul Weller avea o varsta respectabila cand eu aveam 16 ani si masuram muzica in decibeli :). 

Scuze? Poate. Dar tot nu imi iese din cap intrebarea „as fi fost astazi altfel daca as fi dat de You do… acum 14 ani?”. Si nu e vorba doar de Paul Weller. Jeff Buckley e alt exemplu. Kyuss, Sonic Youth, NIN si lista poate continua. Am descoperit toate numele astea mult dupa 2000. Al dreq incult…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: