Google+

Intre etaje

Scrie un comentariu

iunie 24, 2009 prin alexosu

Nu mi-a fost niciodata frica de lifturi. Cand eram mic, una din ditractiile majore era sa opresc liftul intre etaje si apoi sa pornim din nou. Era mai interactiv, asa. Plus ca imi verificam puterea bratelor – liftul era cu usi automate, care trebuiau deschise putin ca sa opreasca liftul.

In blocul in care stau acum, desi e mai nou decat cel in care aveam lift cu usi automate, avem un lift clasic optzecist, cu doua randuri de usi, toate actioname mecanic de mana utilizatorului. Mai DIY, cum ar veni. Cu genul asta nu am experimentat in tinerete.

Zilele trecute s-a intamplat sa se ia curentul fix cand am pornit catre parter, drept pentru care am ramas putin pe intuneric si putin blocati in lift. Primul impuls a fost sa deschid usile interioare si sa caut dispozitivul care da voie usii exterioare sa se deschida. Dar nu a mers, evident. Drept pentru care ne-am resemnat in intuneric asteptand sa se porneasca curentul.

Mi-era cam rusine sa sun la 112 pentru atata lucru – pe principiul ca oamenii aia au urgente serioase. In cele din urma m-am gandit ca prin lift trebuie sa fie un numar de telefon pentru cazuri de gen. L-am gasit, am sunat, mi-a raspuns o doamna, mi-a preluat reclamatie si m-a asigurat ca o echipa e pe drum.

Nu ca as vrea un girofar pentru asta, dar o masina de interventie trebuie sa existe, nu? Poate, dar nu sambata in jurul pranzului. Drept pentru care a venit un domn tehnician mai in varsta care a fost foarte dragut si ne-a scos din lift si care ne-a spus ca am avut noroc ca era in Rahova si doar s-a urcat in 226 si in 25 de minute a fost la noi. Nu e rau, zic :).

Acum ma uitam dupa numerele de urgenta. Nu e simplu nici aici. Fiecare companie, cu numarul ei. IFMA raspunde la 9263, Acensorul la 9231 pentru sectoarele 1, 2, 3 si la 9241 pentru 4,5,6. Iar Romservice la 9261. Oare ce se intampla cand suni la IFMA, dar de fapt trebuia sa suni la Ascensorul?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: