Google+

De ce ascult muzica?

1

iulie 22, 2009 prin alexosu

E o intrebare pe care mi-am pus-o de multe ori. Trecand peste  clasicele ca-asa-am-chef sau pentru-ca-imi-place, ma gandesc ca trebuie sa fie niste motive mai bune, nu?

Mie muzica trebuie sa imi spuna o poveste. Muzica in sine – insiruirea de note. Versurile pica, in general, intr-un plan secundar. Cu exceptiile de rigoare – ar fi mare pacat sa nu asculti ce are de povestit Nick Cave, de exemplu.

Ce ma intereseaza este muzica facuta din motive artistice si egoiste – pentru ca asa a vrut autorul. Pentru ca vrut sa spuna ceva intr-un fel anume. E foarte important felul/stilul. Nu neaparat genul. Si ma intereseaza foarte mult curajul, atitudinea, indrazneala – dpdv artistic.

Ok. Si pana la urma, de ce ascult muzica? Cam din aceleasi motive pentru care citesc, ma plimb sau imi fac prieteni. Pentru ca ma face un om mai bun. Mai atent. Mai deschis. Mai proaspat.

In contextul asta, faptul ca nu am ajuns la Opeth e aproape o tragedie. Mai ales ca momentul Anathema (tot la Sibiu) a fost una dintre cele mai intense experiente muzicale pe care am trait-o. Si, da, am convingerea ca m-a facut un om mai bun :).

Zilele astea bag multa muzica. Se simte nevoia.

Un gând despre „De ce ascult muzica?

  1. ion spune:

    sa inteleg ca de prodigy sau primal scream ti se cam rupe? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: