Google+

Elvetia in 5 zile – Grindelwald

Scrie un comentariu

septembrie 28, 2009 prin alexosu

Grindelwald e un sat la poalele Alpilor Bernezi. Cele 3 varfuri celebre Jungfrau, Eiger si Monch formeaza Bernese Oberland. Sau Top of Europe – denumirea mai comerciala si mai turistica. Vara e un paradis pentru catarari, drumetii, fotografi samd. Iarna presimt ca e o statiune de schi foarte scumpa :).

Din Grindelwald pleaca o linie de tren catre Jungfrau. Nu ajunge chiar la 4158m, ci se opreste pe la 3454m, la Jungfraujoch – intre Jungfrau si Monch. Constructia in sine este un lucru uimitor, cu atat mai mult cu cat a fost inceputa in 1896 si a durat 16 ani.

Calatoria cu trenul este unul dintre punctele majore de atractie ale zonei. Iar pretul e pe masura – 100 euro/pers. Noi am zis pas, de data asta. Ne-am multumit cu o gondola care ne-a dus din Meinringen pana la Mannlichen. Am aflat ca e cea mai lunga gondola din Europa. Normal :).

S6302106

Vremea nu a fost chiar cea mai buna. Ne-am plimbat pe sus vreo 2-3 ore si cam asta a fost tot. In mod sigur voi reveni intr-o vara aici. E o zona cu sute de trasee – de toate dificultatile si lungimile, iar ce iti vad ochii aici e greu de descris. Daca aveti un aparat de fotografiat bun, nu il uitati. Daca nu aveti, faceti cumva rost de unul cand ajungeti aici. De fapt, ajungeti oricum aici. E un loc impresionant si asta e tot ce conteaza.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: