Google+

Colectii digitale – exista?

1

noiembrie 17, 2009 prin alexosu

Ii admir pe colectionari foarte sincer. Mi se pare o chestie foarte tare sa poti sa te tii de ceva – acelasi ceva – ani si ani de zile.

Evident, nu am reusit niciodata sa fac o colectie decenta de ceva. Am incercat cu surprizele Turbo, dar nu prea era fun. Le aveai pe toate si gata. Bine, si acum am in dinti aroma gumei Turbo. Si de fiecare data cand vad un Renault Fuego salivez.

Totusi, la un moment dat am crescut o colectie draguta de reviste. Aveam integrele Rocker (primita cadou, ce-i drept)  si Vox Pop & Rock (cumparate, citite si pastrate chiar de mine).

Primele numere din Rocker erau absolut savuroase. Tin minte interviul cu celebra trupa Grumaz – nu cred ca s-a pastrat vreo inregistrare cu distinsii domni. Alta amintire vie este articol despre cum ar trebui sa se imbrace rockerii si, mai ales, cum NU ar trebui. Exista o versiune mai actuala pe Metropotam, dar cu tot respectul, nu se compara. Una din regulile din Rocker era „nu purtati salvari sau pantaloni bufanti”. Genial! Erau si nelipsitele postere – cel cu Mustaine apare in Liceeni Rock’n’Roll la un moment dat.

VP&R era o revista mai „serioasa”. In anii 90 nu cred ca a exsitat o alta aparitie de gen la fel de consistenta. Am suferit teribil la degradarea revistei, dar am continuat sa o cumpar pana cand a disparut de tot. Incepeam cu pagina lui Gombos si urmau restul. Cert e ca asa am aflat de 75% din muzica pe care o stiu acum. True, de la un moment dat incolo am inceput sa fiu mai putin sensibil la nou. Voi reveni pe tema asta, ca mi se pare interesant.

La un moment dat, in focul unei mutari, colectiile mele au luat drumul cosurilor de gunoi. Ma incearca, inca, o usoara urma de regret, trebuie sa recunosc.

Bun, si intrebarea pe final: se pot colectiona site-uri? Bloguri? Clipuri de pe Youtube? Chestii de genul asta. Cumva bookmark-urile nu mi se par suficiente. Deci, cum e?

Un gând despre „Colectii digitale – exista?

  1. Florin spune:

    hmm, ineresanta idee! 🙂 stiu ca erau ceva programe care iti permiteau sa salvezi site-uri mai mult sau mai putin intregi (se poate specifica adincimea pina la care sa mearga). cred ca si Internet Explorerul daca nu cumva si Firefox-ul ar fi in stare.

    apoi mai ramine partea de gestionare, dar cred ca tocmai in asta consta placerea de a colectiona

    o aplicatie care sa permita insa catalogarea si afisarea offline si cu posibilitatea de sincronizare automata oride cite ori esti online ar fi insa un mare avantaj. ar fi utila de ex. daca esti undeva pe drum si nu vrei sa stai conectat de pe mobil, faci doar un refresh cind prinzi un hotspot sa zicem. de fapt, nu m-ar mira sa apara asa ceva cit de curind 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: