Google+

Dezbatere si nu prea

Scrie un comentariu

decembrie 4, 2009 prin alexosu

Marea dezbatere de aseara nu prea a fost dezbatere. Mi-ar fi placut sa vad un dialog intre cei doi mari barbati de stat, dar nu prea a fost cazul. Au fost mai interesati sa isi spuna fiecare lectia frumos, asa cum o invatasera de acasa. Dialogul a fost mai degraba unul primitiv, bazat pe observatii ce s-au dorit fine si ironice si intreruperi fara sens.

Geaoana va devaloriza rapid cuvinte bune, in sine, gen impreuna, echipa, intelegere etc. Dar le-a folosit prea mult si fara substanta. Asta e si problema esentiala – vorbeste multe dar nu pare sa fie ceva in spate care sa sustina ce zice.

Basescu mi s-a parut mult mai pacifist si mai cuminte aseara. Probabil ca e noua poza pe care a construit-o in contextul filmului. Problema e ca discursul lui seamana prea mult cu cel de acum 5 ani. Ca si cum nu ar fi fost 5 ani presedinte al tarii, ci abia acum incepe treaba. Apoi, sa dai vina in integime pe criza economica mondiala, pe care ai recunoscut-o la cateva luni dupa ce economia o luase vertiginos in jos, e complet lipsit de fair-play.

Acestea fiind spuse, datele problemei sunt simple :). De fapt nu e deloc simplu. Dezbaterea de aseara mi-a confirmat ca imi e foarte greu sa aleg unul dintre cei doi. Ce facem, deci?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: