Google+

Azi, filme

2

februarie 10, 2010 prin alexosu

Desi nu prea comentez filmele pe care le vad, azi imi iau inima in dinti, mai ales ca am vazut unele tare bune in ultimul timp.

Trec peste The Wrestler (da, l-am vazut abia cand a ajuns pe HBO). Am prins din zbor A Serious Man, The Man Who Stare at Goats, Up in the Air, UP, Mary and Max.

A Serious Man e, probabil, cel mai bun film pe care l-am vazut de mult timp incoace. Amicul Biro are un comentariu foarte bun la adresa filmului, inclusiv o noua interpretare a scenei de inceput. Bagati un ochi, daca nu ati facut-o deja.

The Man Who Stare at Goats e comedia ideala. E departe de genul care se practica acum (Superbad & co) si mai aproape de fratii Coen. Sau e doar impresia mea, din cauza ca Jeff Bridges face un rol in care din cand in cand aduce a The Dude. Si George Clooney aduce a Everett (O, Brother…). Iar Ewan McGregor e initiat in Jedi mind tricks. Da, tocmai el. Macar pentru asta si filmul e tare. E genul de film „cu faze”, dar se leaga bine si poate fi intrerpretat in multe feluri. Dar, in cele din urma, e tot o comedie usoara. Cel putin eu asa l-am prins.

Mary and Max. Asta e un film tare greu. Un desen animat care trateaza treburi ca autismul (sindromul Aspergers), izolarea, neadaptarea, alcoolismul, pe care le pune fata in fata cu prietenia si inocenta. Nu vezi asa ceva in fiecare zi, asta e sigur. Cred ca un film cu oameni ar fi fost mai putin interesant, ar fi avut un impact mai mic. O bijuterie.

Trec peste Up in the Air si Up. Primul din cauza ca nu prea mi-a placut – din cauza ca are asa recenzii bune, am ajuns sa cred ca nu am inteles asa ca nu comentez. Al doilea pentru ca nu l-am vazut integral.

Nu, nu am vazut Avatar. Nici nu am planuri in sensul asta. Astept sa apara pe HBO :).

Urmeaza carti.

2 gânduri despre „Azi, filme

  1. Andreea spune:

    Pai ar tebui sa rectificam situatia cu Up. L-am terminat la intoarcere dar parca l-as mai vedea o data… cu sonor!
    Si mie mi-a placut A serious man. E foarte FOARTE tare filmul.
    Ti l-as mai recomanda pe dr parnassus.

  2. prowler spune:

    urmeaza-ti instinctul cu Up in the Air 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: