Google+

Greve

Scrie un comentariu

aprilie 1, 2010 prin alexosu

Greva de azi a RATB-istilor m-a pus pe ganduri. Nu ma intereseaza prea mult daca au sau nu dreptate, daca sunt sau nu manipulati, daca bucurestenii merita sau nu treaba asta. Oamenii au o nemultumire si reactioneaza direct, fara sa mai discute.

Venitul mediu la RATB e de 2400 lei. Nu e prea mult, dar sigur nici tocmai putin nu e. Cu siguranta, insa, e mai mult decat castiga prieteni de-ai mei medici sau profesori, care inca nu au reusit sa treaca de pragul psihologic de 1000 lei. Mai mult, profesorilor li s-a mai redus putin veniturile, ca prea se lafaiau in bani.

Cum ar fi o zi cu toate spitalele inchise? Stiu ca e complet imoral, imi dau seama de importanta sociala a sistemului medical. Dar de dragul discutiei, cum ar fi ca medicii sa negocieze si ei la modul asta? Nu cu banderole pe mana, ci in strada si cu lacatul pus pe usa spitalului. O zi.

Cum ar fi ca profesorii sa inchida scolile pana la rezolvarea revendicarilor? Astia nici macar nu au scuza medicilor, nu moare nimeni o saptamana fara scoala, chiar nu inteleg de ce nu o fac.

Cred ca are legatua cu vocatia, mai mult decat cu lipsa de coeziune. O supradoza de simt civic, directionat in orice alta parte decat cea a propriului interes. Chestia asta e exploatata la maxim de clasa politica. Oamenii din guvern STIU ca spitalele sau scolile nu se vor inchide, asa ca isi permit sa le-o traga astora oricand si oricum.

Ma astept, totusi, ca intr-o buna zi sa ceara sa fie respectati pentru ceea ce fac si sunt. Si atunci sa poata pune conditii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: