Google+

Teodora, prietenul din Parlament

Scrie un comentariu

aprilie 29, 2010 prin alexosu

Deja e istorie – Teodora „Teo” Trandafir a casitgat alegerile intr-un sector bucurestean. A concurat cu o alta doamna, Liliana Minca. Deci o campanie exclusiv intre femei.

Mesajul ambelor candidate a fost unul asemanator – mai mult suflet. Pentru ca, nu-i asa, femeile in general pun mai mult suflet, spre deosebire de barbati care sunt reci si cinici. Teo Trandafir a avut un mix de 3 mesaje: „Mai mult suflet. Mai putina politica”, „100% suflet” si „Un prieten in Parlament”.

Primul mesaj e aberant complet. De ce as trimite in Parlament pe cineva care face mai putina politica? Cum poate un candidat al unui partid politic sa spuna treaba asta? Inteleg de aici ca politica e ceva nu tocmai bun, din moment ce ar trebui servita in cantitati mai mici. Un mesaj periculos, pentru ca e construit pe perceptia populara ca femeile nu se pricep la politica, oferind la schim sensibilitatea. Si de aici aberatia.

Al doilea mesaj e si mai tulburator decat primul, in contextul asta. Pentru ca da cu femeile de pamant la modul cel mai direct si „barbatesc” cu putinta. Teo devine „un prieten”. Nu o prietena, ci un prieten. Probabil ca e o mare indrazneala sa spui ca Teo Trandafir e „O prietena in Parlament”.

Cu toate astea, sau poate tocmai datorita lor, Teo a castigat. Fara nici o experienta politica, intrata in PDL cu cateva zile inainte, si cu o promisiune vaga. Dupa cum se vede, un non-politician (ca sa ma pastrez in aceeasi zona a exprimarii) castiga spunand ca nu face politica. Si oamenii se bucura si voteaza.

Si asta ne duce la alta problema – lehamitea generala fata de politica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: