Google+

Ma mir

1

mai 7, 2010 prin alexosu

Am ascultat ieri, live, aproape tot discursul lui Basescu. Apoi am ascultat inregistrat ce pierdusem. Deci sunt oarecum in tema. Vestea buna, ca urmeaza reducerea cheltuielilor bugetare, nu e asa buna cum pare la prima vedere, pentru ca reducerea fondului de salarii va duce la scaderea consumului si, in pasul urmator, la scaderea incasarilor din impozite si taxe. And then?

M-as fi asteptat, in schimb, sa vad planul ala de restructurare a statului, plan cu care de altfel a si castigat Basescu alegerile. Ma asteptam la un plan de reducere a cheltuielilor nu prin reducerea fondului de salarii, ci prin eficientizarea aparatului de stat, prin cresterea absorbtiei de fonduri europene, prin stimularea economiei – si deci a incasarilor din taxe. Pentru ca acum Basescu si guvernul isi asuma, ce-i drept, o serie de masuri foarte dure si nepopulare, dar tot transfer se cheama. Ok, nu in mediul privat, ci in cel bugetar.

Dar, treacand peste toate, ce m-a dat pe spate la discursul lui Basescu, la fel ca si in campania din noiembrie, e consternarea pe care o afiseaza cand vorbeste de criza. Ca si cum ar fi ajuns acum o saptamana in functie, abia ar fi numit un guvern, si se trezesc intr-o situatie extrem de dificila de care habar nu avea nimeni. Ca si cum nu ar fi trecut 5 ani de cand Basescu si PD(L) sunt la carma (sic!). Ca si cum nu am fi primit in repetate randuri asigurari ca incepe cresterea economica, am iesit din criza, care nici nu exista samd.

Un gând despre „Ma mir

  1. ion spune:

    pe mine m-a distrat cat de rapid a expediat problema licitatiilor (transparenta etc.). si mai tare m-a distrat boc aseara, cand a zis, ca personal a intervenit pentru anularea unei licitatii in valoare de 100.000 euro (deci, treburi serioasa, nu asa, oricum).

    Iar de final: domn’ presedinte isi doneaza salariul. deci, solidaritate la maxim!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: