Google+

Mersul cu trenul

Scrie un comentariu

iunie 2, 2010 prin alexosu

Desi imi place foarte mult sa conduc, cred ca a merge cu trenul e, in general, o alegere mai desteapta. Pentru ca scapi de multe probleme care tin de trafic si tot ce presupune el, im special siguranta si nervi. De multe ori, poate fi si o varianta mai ieftina – mai ales daca as merge singur cu masina.

Totusi, am doua probleme.

Prima ar fi cu trenurile in sine. Pe ruta pe care merg eu – Bucuresti Nord-Busteni – nu exista un tren care sa nu intarzie intre 20min si 1h. In orice directie. Bine, chiar si asa, in 90% din cazuri trenul ajunge mai repede decat masina. Rezolvarea ar fi sa fie modificat (sau mai bine spus corectat) Mersul Trenurilor. De ce sa tot anuntam intarzieri si sa incurcam oamenii, cand putem sa le spunem de la inceput ce si cum. In plus, ca om pentru care e crucial sa ajunga la telecabina la 8.30 dimineata, sunt obligat sa plec de seara, pentru ca tenurile foarte matinale nu prea mai exista.

A doua vine de la intrebarea „Cum adica cu trenul?”. Majoritatea oamenilor pe care ii cunosc ar face orice numai sa evite trenurile. E un refuz principial. Cred ca vine de la necesitatea de a folosi masina, din moment ce ea exista in dotare.

Discutia se aplica pe distante scurte (200-250km), pentru ca intarzierile cresc fantastic cu distanta si treaba devine cam urata.

Inchei cu indemnul de pe un poster din acceleratul de Oradea.

„Cumparati-va bilet pentru a evita sa platiti in tren cu cel putin 50% mai mult decat biletul procurat de la casa de bilete sau de la o agentie de voiaj CFR, sa fiti dat jos din tren in prima statie si sanctionat suplimentar cu pana la 600 lei, iar rentabilitatea scazuta a trenului sa duca la intreruperea circulatiei lui.

Respecta-te si vei fi apreciat! (…)

Calatoria fara bilet este un fapt antisocial!”

Sa fie intr-un ceas bun!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: