Google+

Bistro del Arte (Brasov)

7

iunie 7, 2010 prin alexosu

Imi place foarte mult Brasovul, cel putin asa, din goana calului. Nu am stat prea mult incat sa ma plictisesc sau sa vad si altceva decat centrul vechi, de la parc pana sus sau drumul spre Poiana Brasov. Oricum, pare ca sunt suficiente locuri misto pentru un oras mult mai mic decat Bucurestiul.

Unul dintre motivele pentru care imi place iremediabil in Brasov este restaurantul din titlu. Am fost de vreo 4 ori in ultimele 10 luni si de fiecare data a fost surprinzator de bine. Prima data e clar surprinzator, nu prea te astepti sa existe un loc asa misto. A doua oara e tot surprinzator, pentru ca nu te-ai astepta ca mancarea sa fie la fel de buna, oamenii la fel de draguti si locul la fel de frumos. ca prima data. Si surpriza continua de fiecare data :).

Despre mancare, doar de bine. Supa de ceapa e cea mai aproape de ce gasesti in Paris – asta in lipsa celei originale din Lyon (dupa unele surse). Nu e chiar ca aia, dar cred ca e greu sa gasesti toate felurile de ceapa din reteta frantuzeasca. Mai sunt si alte supe, dar nu am reusit sa le comand pana acum.

Apoi sunt pastele. Si aici m-am blocat la pastele de casa. Ultima data au fost cu mazare, sparanghel si usturoi verde. Si un sos cremos, exact cum trebuie. Mai sunt ceva aperitive si ceva feluri de baza – nu foarte multe, dar bune si bine alese – combinatie de influente italienesti, frantuzesti si ardelenesti (timide). E unul dintre cele mai vegetarian-friendly restaurante pe care le cunosc. Niciodata nu am ajus si la desert, desi circula zvonuri ca fondue-ul de ciocolata vindeca problemele de inima. Probabil de inima albastra, dar orisicat.

As mai zice si de amplasare – intr-o piata mica si destul de ascunsa (Enescu). De aici incepe, de fapt, surpriza. Ar fi de neiertat sa ajungeti in Brasov dar sa nu mergeti la Bistro del Arte.

7 gânduri despre „Bistro del Arte (Brasov)

  1. ion spune:

    buei, da’ merge reclama la tine pe blog. :))

  2. alexosu spune:

    Facem banul gros. Si mai am doua pe tzeava, numai sa imi fac timp sa le scriu.

  3. traian spune:

    Asa este Alex; excelent restaurant; unul dintre favoritele mele din BV care, btw, este orasul meu preferat din Ro 😉
    Iti recomand inca doua; s-ar putea sa le si stii: Hirscher si Keller; calitate, rafinamet, bun gust asa cum gasesti la Viena, Madrid, Paris, Milano; de fiecare data cand ajung la ei am sentimentul ca am plecat din tara 🙂
    Keller este preferatul.
    Adica; se poate si in Ro.

  4. alexosu spune:

    Nu le stiu pe celelalte 2. Promit sa le incerc cu prima ocazie, desi un steak house nu e chiar genul meu de loc :).

  5. traian spune:

    Nu este un steak house „regular” ca sa zic asa 😉
    La Hirscher o sa te dea „pe spate” preturile; gen Marriott 😀

  6. alexosu spune:

    Pai in cazul asta prefer sa ma dea pe spate in continuare atmosfera de la Bistro del Arte.
    Faza cu preturile foarte mari o inteleg mai degraba ca o selectare a clientelei, mai ales ca meniul pe care il vad pe site e unul destul de normal. Asa ca ma simt si imi vad de drumul meu.

  7. […] rece – cel putin in comparatie cu ultimele doua locuri despre care am scris (La Teleferic si Bistro del Arte), dar Viorel e asa de prezent si sociabil incat locul devine repede […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: