Google+

Kopel’s

Scrie un comentariu

iunie 15, 2010 prin alexosu

E un alt restaurant care a intrat de curand pe shortlistul meu.

Il citeam de ceva timp pe Viorel pe PranzulDinCaserola si mi-a placut stilul lui „casual” de a gati. Nu stiu daca exista stilul asta de bucatarie, dar mie asa mi s-a parut. Am incercat cateva din retetele pentru vegetarieni si parea ca daca ma mai chinui putin sunt sanse sa iasa.

Cand a anuntat ca deschide un restaurant in zona Marriott am ciulit papilele din motive evidente. In cartierul asta, unde stau de foarte multi ani, nu exista nici un restaurant decent.

Am fost la Kopel’s (Sirenelor 87) din ziua 1 si merg de 2-3 ori pe luna. Si asta e un alt fel de loc. Nu exista un meniu tiparit. Exista, in schimb, cate o ciorba/supa si un fel de baza pentru carnivori, respectiv vegetarieni. In fiecare zi altele. Si exista ingredientele proaspete pe care Viorel le combina dupa preferintele omului. Asta mi se pare unul dintre cele mai misto moduri de a manca, desi nu toata lumea e de acord cu mine (vorbeam cu un prieten despre Kopel’s care mi-a zis „Da, am fost, dar cred ca erau la inceput, nici nu aveau meniurile tiparite”).

Imi place ideea ca la fiecare vizita poti gasi chestii noi sau lucruri la care nu te-ai fi asteptat. Imi place ca portiile  sunt potrivite, pentru ca asta e o hiba a multor restaurante care compenseaza calitatea cu cantitatea. Si, nu in ultimul rand, imi place ca vegetarienii nu sunt discriminati deloc.

In meniu, singurele constante sunte deserturile. In ordinea importantei: cheese cake, papanasi, clatite. Recomand cheese cake si papanasi oricand, dar nu mancati prea mult inainte.

Locul e foarte cochet, intr-o casa simpla, tipica pentru Bucuresti 1900, cu o mica terasa. O idee cam rece – cel putin in comparatie cu ultimele doua locuri despre care am scris (La Teleferic si Bistro del Arte), dar Viorel e asa de prezent si sociabil incat locul devine repede prietenos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: