Google+

Aurora

Scrie un comentariu

iulie 8, 2010 prin alexosu

Am vazut aseara Aurora, cel mai nou film al lui Cristi Puiu. Inainte de proiectie, directorul Institutului Cultural Francez si Cristi Puiu au avut cate un discurs scurt. Primul i-a multumit regizorului pentru onoarea de a proiecta filmul, iar regizorul a aveurtizat publicul ca fimul tine mult si s-ar putea sa pierdem meciul.

Filmul e lung, e greu, e apasator. Are momente in care tensiunea e de film horror. Cand asta se intampla cu uneletele „realismului romanesc”, horror-ul devine si mai si. Da, filmul are 3 ore, dar nu are nici un moment mort, nu lancezeste, nu pare sa fie ceva in plus. Pe de alta parte, inteleg ca sunt oameni care se pot plictisi sau enerva teribil la Aurora. Cristi Puiu joaca si rolul principal, cel al unui proaspat divortat care se hotaraste sa se razbune. E tare cum intra personajele in scena – fara prezentari, fara introduceri, fara nimic nenatural sau pus cu mana. Dialogurile sunt printre cele mai bune – cum te-ai si astepta de la un om care a debutat cu Marfa si Banii.

Nu ma mai lungesc. Vedeti filmul cu inima deschisa, nu luati in seama critica. S-ar putea sa aveti o surpriza la sfarsit.

PS. Nu vad nici o legatura intre Aurora si Politist, Adjectiv.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: