Google+

Statul vs cetatenii

Scrie un comentariu

septembrie 3, 2010 prin alexosu

Intotdeauna m-a uimit modul superior in care se raporteaza statul la cetateni. Arogant-superior-parintesc, cumva. „Iti spun eu ce si cum sa faci, ca tu sigur nu te descurci”. La asta ma duce poza de mai sus. Aroganta cumplita de a ura „drum bun” fraierilor care vor ajunge curand intr-o vulcanizare – in cel mai bun caz. Indrazneala asta incredibila care spune ca autoritatile sunt, cumva, deasupra cetateanului. Sa iti arati forta in modul asta  e semn de complexe majore.

Zilele trecute am vazut in Herastrau un panou care zice „Scaldatul interzis! Lacul nu este piscina ta!”. Dar a cui e, bre? O fi a cuiva, ma gandesc, din moment ce pune panouri din astea.

Motivul e simplu: oamenii astia uita care le e rolul. Si nu prea sunt alti oameni care sa le aduca aminte. Mai rau, aia putini care ar stii/vrea/putea de obicei sunt marginalizati pentru ca nu se integreaza in sistem. Medici care nu iau spaga, profesori care vor sa predea, salvamontisti care vor sa ajute turisti, functionari care muncesc, politisti care vor sa prinda hoti si tot asa. Se pare ca lucrul cel mai impotriva sistemului  e sa iti faci treaba pentru care esti angajat si platit.

Sursa foto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: