Google+

Prin Centrul Vechi

Scrie un comentariu

septembrie 6, 2010 prin alexosu

Imi place in Centrul Vechi. Si nu prea imi place. Motivele sunt aceleasi, evident.

Trec peste spoiala aproape generala, pentru ca observ cate o cladire renovata/recondintioata – fapt ce ma face sa cred ca in 2-3-5 ani asa vor arata cele mai multe. Imi place densitatea mare de carciumi, aglomeratia, tevatura, galagia.

Toate lucrurile astea sunt un semn de normalitate – asa e in orasele mari pe care le stiu eu. O zona pietonala pentru turisti, cu baruri artificiale (vezi multimea de irish-pub-uri) scumpe si cu servicii proate. Am fost la Kartell, un loc destul de scump si care arata destul de bine de altfel, si parmezaul de pe bruschete era, de fapt, praf de parmezan. Oricat as fi de indignat, cam la asta ar trebui sa ma astept fix in buricul targului.

Asa ca si clientela e dubioasa si foarte diversa. Hipsteri, rockeri, hippioti, oameni pe care de obicei ii asociam cu zona Dorobati, dive, batrani spilcuiti in cautare de prospaturi, parinti cu copii, backpacker-i din tari vecine si prietene (more or less) sau turisti cu bani multi si lista poate continua.

Evident, exista si locuri care nu intra in tiparul asta. Dar sunt putine si formeaza o minoritate curioasa. Primul care imi vine in minte e, evident, Bruno, care sper sa isi pastreze intimatea si atmosfera prietenoasa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: