Google+

Carved

2

noiembrie 6, 2011 prin alexosu

Acum ceva timp aveam o discutie interesanta despre un posibil top 10 muzical si personal. Intai am zis ca e imposibil, apoi am crezut ca ar fi realizabil, dar cand am pus mana sa il fac am revenit la primul gand. E imposibil. Nu ca as stii asa multa muzica, dar imi place multa muzica. Si ma hotarasc greu. Deci pas.

Totusi, ideea a ramas. Dupa ce m-am gandit la top 10 Beatles sau top 10 stoer, am zis ca ar fi interesanta o abordare mai personala. Asa am inceput lucrul la culegerea de obsesii muzicale. Am ajuns la 20 de exponate aranjate intr-o oarecare ordine cronologica, dar e work in progress. Nu cred sa fie un fir rosu intre ele si vin din perioade personale foarte diferite. Ordinea cronologica se refera la anul aparitiei melodini, nu la momentul cand a devenit obsesie. Ce a iesit puteti vedea aici. Kurt Vile inchide lista, a fost soudtrack-ul verii.

Sa definesc, totusi, si obsesia. Am un mod mai personal de a asculta muzica si desi ma feresc sa repet de prea multe ori acelasi cantec, uneori se intampla. Daca se intampla de prea multe ori la rand, devine powerplay cateva zile/saptamani cand cu greu pot baga altceva in casti/boxe. Asta e prima etapa. Daca revin asupra melodiei dupa o perioada sufiecient de lunga si pic in acelasi film, atunci vine si calificativul de obsesie.

Ce e in playlist am ascultat de sute de ori, fara exagerare, ba poate chiar cu modestie. De multe ori am impresia ca nu eu ascult muzica, si ca ea ma asculta pe mine.

PS. Da, a trecut aproape un an de la ultimul articol. Nu stiu cat va mai trece pana la urmatorul, asta daca va fi vreunul. Daca va mai fi, vor fi si o serie de schimbari pe aici. WordPress s-a schimbat mult intr-un an.

2 gânduri despre „Carved

  1. Tom spune:

    bine ai revenit. sa vedem cand oi reveni si eu

  2. meandonlymey spune:

    thumbs up pentru top. me likey

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: