Google+

MegaDave din nou

2

mai 21, 2007 prin alexosu

Pentru cine s-a indoit vreodata ca Mustaine e the man, omul nostru a scos un nou album pe care scrie Megadeth – United Abominations. Pana acum pentru mine a albumul anului. Desi sunt foarte suspicios la sloganuri ca „back to the roots”, UA continua linia intrerupta odata cu Youthanasia si reluata cu The system has failed. Asta ca gen muzical. In general schema asta cu „inapoi la ce stim mai bine” e folosita in momente in care muzele sunt plecare cu treburi – cam asta e cazul ultimului Paradise Lost. Nu e si cazul ultimului Megadeth.

Deloc surprinzator pentru mine, UA e mai bun decat TSHF care era ca o trezire din amorteala. Acum MegaDave pare foarte antrenat si foarte in forma. Vocea e la fel de plina de sictir si nerv, versurile sunt la fel de acide, muzica aproape la fel de inspirata ca acum 15-20 de ani, desi el e cu totul alt om. A trecut prin asa multe ca daca de maine ar scoate albume de blues crestin nu m-ar mira deloc.

Asa ca puneti mana si ascultati ultimul Megadeth. Mie imi aduce aminte de Countdown to Extinction.

Randurile astea au fost inspirate de cronica lui Klawz pe care o puteti citi aici, daca nu ati facut-o deja.

PS. Era sa uit. Albumul asta are un punct slab… e ditai gaura de 4min 11sec cantata pe 2 voci. E vorba de un remake al clasicei A tout le monde. Nu inteleg de ce ai vrea sa reinregistrezi o varianta mai proasta a unei melodii foarte bunae. Si sa o mai si lansezi ca prim single. Trecem peste asta, insa, de dragul unui album foarte bun si al unui om de la care pasarea Phoenix ar trebui sa ia lectii de supravieturire.

2 gânduri despre „MegaDave din nou

  1. Tom spune:

    Imi plac Sleepwalker si Washington is next, doua piese care chiar au iesit. Chitara de pe washington gadila placuta urechea

  2. alexosu spune:

    Imi place cap-coada. M-am mai obisnuit si cu ATLM, dar tot nu imi place. Nu mai dau skip cand ii vine randul.
    Totusi, e ceva ce imi gadila urechea in mod neplacut si suparator pe WIN (parca)… imi suna foarte tare a Maiden. Cred ca si Klawz zicea ceva de asta in cronica. Mai aprofundez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: