Google+

La Teleferic, Sinaia

3

iunie 9, 2010 prin alexosu

Continuam seria reclamerlor la restaurante. Cu alte cuvinte, inca un articol de bine despre un restaurant misto.

Despre La Teleferic nu prea stiu cum sa scriu, pentru ca nu e stabilimentul pe care il gasesti prea des. Restaurantul arata ca o mansarda intr-o casa de oameni care au zis sa puna niste mese si sa dea ceva bun de mancare. Au pastrat inclusiv biroul pe care mezina familiei isi face temele. Nu stiu daca e pe bune, dar e de efect. Asadar, pentru atmosfera foarte calda si prieteneasca, nota maxima. Ajuta mult si muzica – delicatese gen Massive Attack, Dead Can Dance si alte chestii 4AD.

La Teleferic e un restaurant mic, aflat foarte aproape de statia de telecabina din Sinaia. Stiu ca in zona Snow e liderul incontestabil, dar urmati-mi sfatul si mai urcati 50 m si apoi niste trepte ca sa ajungeti intr-un cu totul alt gen de restaurant. Un meniu scurt, in care vedeta e fondue savoyard. Dupa o zi de schi cu greu poti gasi ceva mai tare de atat. Plus niste supe, inclusiv de ceapa (diferita fata de ce stiti, dar foarte buna – e mai degraba o crema), niste paste (foarte simple, foarte bune), garnituri interesante gen spanac sau ciuperci. Meniul e o interpretare destul de personala de faze frantuzesti si italienesti. Deloc pretentios, insa. Totul pare fresh si simplu.

De mancare, deci, nu am cum sa ma plang – din nou un restaurant foarte prietenos cu vegetarienii ca mine.

Lista de vinuri e, din nou, scurta, dar decenta, fara vinuri extravangate sau overpriced.

In weekend e bine sa faceti o rezervare, desi locul inca nu a intrat in circuitul turistic specific. Nici nu imi doresc, desi probabil ca proprietarii au alte ganduri :). In timpul saptamanii tot e bine sa sunati, ca din cand in cand mai e inchis. In aprilie, de exemplu, a fost inchis aproape toata luna din motive de concediu general. Nu are cum sa nu imi placa un restaurant care se inchide 30 de zile pentru ca toata lumea o taie in concediu.

Nu sunt multe locurile in care se poate manca bine in zona Vaii Prahovei. Greu de inteles, stiu. Impresia foarte buna pe care mi-o lasa La Teleferic e cu atat mai buna.

E si pensiune, dar despre asta nu stiu mai nimic. Pare frumos, e tot ce pot sa va spun. Si micul dejun e inclus, deci deja sunt motive bune de luat in calcul si ca place to crash.

3 gânduri despre „La Teleferic, Sinaia

  1. […] O idee cam rece – cel putin in comparatie cu ultimele doua locuri despre care am scris (La Teleferic si Bistro del Arte), dar Viorel e asa de prezent si sociabil incat locul devine repede […]

  2. Zazuza spune:

    am fost ieri pe acolo, nu mai fusesem de vreo trei ani poate (oricum, de mult, zau ca nu mai stiu exact ce si cum…). mancarea a ramas excelenta, atmosfera la fel de faina si de primitoare!

  3. VA multumim pentru comentariile voastre. Trebuie sa recunoastem ca l-am deschis (restaurantul) dintr-o nevoie de a scapa de nebunia Bucurestiului… Tot ce ati constatat este purul adevar, pentru ca dispretuim ipocrizia, minciuna si falsul. Fetita noastra chiar invata acolo, meniul este de fapt legat de lucrurile care ne plac si pe care vrem sa le impartasim altora. Ne pare rau pentru programul destul de scurt, de faptul ca-i trimitem pe fumatori pe terasa si ca inchidem si plecam toata luna Aprilie si Noiembrie. Cu totii avem o viata si daca lucrurile pe care le faci nu-ti ofera si satisfactii, totul devine superficial si comercial. Suntem doar o afacere de familie (mica!!!) si daca ne acceptati asa cum suntem, ne faceti fericiti si nu o sa va dezamagim. Suntem constienti ca nu putem sa-i multumim pe toti dar cine are pretentia asta…
    Fam. Ciubuc-Szabo

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: