Google+

Expresii din nou

2

februarie 1, 2008 prin alexosu

Nu am nimic cu Mircea Badea, ma uit din cand in cand la frumoasa emisiune, dar nu ma prinde in niciun fel. Nu zic ca e buna sau proasta, dar sigur nu ma atinge discursul.

Am insa o nedumerire. „Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul” e o expresie care a prins teribil de tare. Asta e clar. Nedumerirea e de ce? Singurul raspuns care imi vine in minte e ca cei care o adopta si o repeta de cateva ori pe zi imi par niste oameni care s-au saturat (asta nu e ceva neobisnuit), dar care au devenit pasivi. S-au si resemnat. O fi bine asa? Daca vezi ca lucrurile merg prost in jurul tau, de ce te resemnezi si o dai in fatalisme, cand ai putea vedea in asta o provocare. Poti sa faci ceva, nu? E loc.

Mai e ceva. Nu cred ca exista vreun loc pe Pamantul asta in care totul sa mearga struna. Si atunci, de ce Romania? De ce nu „traim si asta ne ocupa tot timpul”? Sau un template „Traim in (introduceti aici destinatia dorita) si asta ne ocupa tot timpul”.

Mi-e clar ca cineva care declara ca isi pierde timpul traind, exact asta face. Nu mi-e clar de ce asa multa lume simte nevoia sa faca acelasi lucru.

2 gânduri despre „Expresii din nou

  1. Li spune:

    pentru ca expresii savante de genul sunt un surogat pentru o solutie. ca si ‘romanii sunt hoti’, ‘numa’ la noi se poate asa ceva’, etc. Daca nu poti fi dictator incerci sa fii macar demagog. Badea are momentele lui, dar macar stim ca atunci cand va disparea nevoia pentru populism ieftin gen showul lui o vom duce mai bine.

  2. Tom spune:

    bai deci nu stiu cu badea cu astia(a fost simpatic cu barcutele), dar tre sa remarcati postul lui exarhu cu lemurul si reactia desfiintarii cnsas.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: