Google+

Audi 2.0

4

februarie 15, 2008 prin alexosu

Da, deci dupa cum probabil stiti, Audi a dat niste masini la niste oameni. Care oameni au si unele dintre cele mai interesante bloguri @ro. Site-ul oficial e aici. Vor aparea la un moment dat si niste statistici, dar inceputul a fost furtunos.

A fost si un eveniment de lansare, la care s-a muncit foarte mult, in care Audi a investit foarte mult si care a iesit foarte spectaculos. Managerul unuia dintre cele mai exclusiviste branduri auto ne-a spus, textual, „a fost cel mai tare eveniment de lansare din ultimii doi ani”. Tind sa il cred.

Anyway, din punctul meu de vedere, chestia cu adevarat spectaculoasa e ca am reusit sa ii convingem pe cei de la Audi sa se bage intr-o companie ca asta. Nu e putin lucru pentru un brand premium sa iasa cu o campanie pe bloguri. Pentru ca nu e un mediu pe care sa il controlezi, nu e un banner pe un site. E vorba de impresiile unor oameni, impresii care pot fi pro sau contra. Si de comentariile aferente. In plus efortul e destul de mare – sunt alocate 5 masini in 2 runde de 2 saptamani. Cu alte cuvinte, timp de o luna Audi are cu 5 masini mai putin, pe care le va primi inapoi cu un numar considerabil de km la bord.

Stiu ca alegerea blogerilor poate fi pusa in discutie. Asa e. Nu am ales primele 10 bloguri ca trafic. Am ales oameni care (1) am crezut noi ca sunt relevanti pentru targetul A4 si (2) au vrut sa intre in joc. Lista initiala a suferit ceva modificari, dar nu esentiale. Din punct de vedere strategic, ideea a fost de baza. Cu asta i-am cucerit pe cei de la Audi.

As vrea sa spun ca a fost ideea mea, dar nu e cazul. Ce am facut eu a fost sa vorbesc cu niste oameni, in general, foarte ocupati si cu multe pe cap. Si foarte tari. Ocazie cu care am si cunoscut o parte dintre ei – pentru mine asta cred ca e cel mai mare castig.

Audi a avut cu adevarat curaj si ma bucur ca am facut parte din echipa care a lucrat la campanie.

»

4 gânduri despre „Audi 2.0

 1. ion spune:

  nu cre ca e problem ca vine masina cu multi km la bord. audi poate foarte usor sa le imparta pe cele 5 prin tara ca masini de testdrive.

 2. Tom spune:

  dap, f frumoasa miscare. congrats

 3. ion spune:

  a da, uitasem sa scriu ce a zis si tom. buna treaba! 🙂

 4. Sip spune:

  in fine, cineva carele mae apuca lucrele sh un pic alfel dacat n maniera atat de traditzional npamantenita n romania.

  crez ca atat Audi cat sh agentzia merita felicitari nu atat pentru canpanie da mae ales pentru curaju dea o face asha cun trebe. 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: