Google+

Fata, da’ nu e eco!

1

octombrie 20, 2008 prin alexosu

Incepem sa intram in randul lumii. Asa, ca societate zic. Avem vedete care conduc Prius, avem militanti, avem reviste si chiar trusturi media implicate samd. Avem un fost militant ecologist a ajuns guvernator al Deltei – una dintre zonele cele mai asuprite. Chiar daca nu avem un partid ecologist pe bune. O sa vina si ala, sunt sigur. 

E foarte relevant articolul cu/despre Bucurenci din Esquire-ul de octombrie. Una dintre chestiile pe care le spune e ca a facut din ecologie o doamna. A imbracat-o frumos, si o prezinta la multinationale. Sunt de acord: orice metoda de a strange bani pentru cauze eco e buna. Daca oamenii (sau corporatiile) dau bani doar din snobism, so be it.

O intrebare: implicarea in actiuni ecologiste vine ca raspuns la o problema, sau ca o oportunitate de business? Asta nici nu ar fi problema, de fapt. Ci cata substanta au programele derulate, ca programe eco? Pana la urma, daca dau o tura pe la munte (sau pe la mare, sau pe oriunde), nu vad decat gunoaie, camioane care ascund soarele cu fumul gros, TAF-uri care cara copaci la greu. Si lista poate continua. 

Desi as fi cel mai bucuros om din lume daca oamenii ar fi mai grijulii si mai constienti de efectele actiunilor lor, brusc devin foarte circumspect cand intr-o actiune de ecologizare apare o hoarda de vedete muncitoare. Cred ca e un drum lung de la Cayenne Turbo la bicicleta. Mi se pare mult mai curata actiunea de curata un munte de mizerie, chestie facuta de un club montan, decat ecologizarea Deltei cu camera de filmat in spate. 

Pana la urma nici asta nu ar fi o problema, pentru ca e normal sa atragi atentia, deci e normal sa fie vedete, ca sa fie si camere. Problema e substanta proiectelor, so far. 

Abia ce am vazut saptamana trecuta pozele cu „trofeul”. Asta arata a mare-mare ratare a tutror proiectelor ecolgiste si de protectie a mediului. 

Ah, inca ceva, pe final, oarecum off-topic, dar simt eu nevoia sa o spun: naturalismul nu are legatura nici cu plantele, nici cu animalele. In general, nu prea are legatura cu natura. Decat cu aia umana, dar in alt sens.

Un gând despre „Fata, da’ nu e eco!

  1. deftune spune:

    deci…nu-s probleme sa inteleg. :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: