Google+

Steven Seagal si mai albastru (da, se poate!)

Scrie un comentariu

septembrie 18, 2006 prin alexosu


Al 2lea album scos de Steven (dinpreuna cu Thunderbox) se cheama, cum altfel, Mojo Priest. Numele bag seama ca e o combinatie de new-school ski (seria Head Mojo, foarte reusita de alfel) cu ceva shamanic, ma gandesc, dupa cum orice fan Steavan Seagal care se respecta stie cat de mult se agita Steve pentru cauza amerindienilor din toata lumea, precum si pasiunea sa pentru cultura asiatica.
Dar sa revenim. Din pacate ce am eu este o varianta incompleta a albumului, imi lipsesc piesele 2, 6, 7, 8, 12, asta presupunand ca sunt numai 13 melodii. Sunt la piesa 9 si imi dau seama ca nici nu am simtit cum a trecut timpul. Mai ales ca piesa 9 este Hoochie Koochie Man. Iar ce se aude este blues clasic, cu chitara, pian, muzicuta si o voce care acopera un registru care trece prin Clapton, Chris Rea, Mark Knofler, fara ca Steven sa se chinuie sa termine vreun cuvant. Din cand in cand il mai ajuta si o doamna cu vocea, un fel de Whitney Houston pe steroizi, probabil ca si ea e ori karateka, ori yogina, ori, macar, o amerindianca pe care Steaven a salavat-o de la incalzirea globala. Asiatica nu pare, asta e sigur.
Tot asa, pe nesimtite, albumul s-a terminat. Ceea ce e bine, pentru ca, overall, impresia nu e chiar asa rea. Da, Steven e un amator absolut, nu prea se intelege cu sectia ritmica iar vocea si chitara, chiar si trase separat – probabil, tot sunt ca doua entitati perfect independente. Albumul e la fel de sensibil ca orice film cu Steven Seagul. Adica pleaca de la premise bune, urmeaza un curs firesc al evenimentelor, dar la sfarsit toata lumea are impresia ca ceva s-a pierdut pe drum.
Avem si poza, mult mai putin sexy decat cea de acum 2 ani. Deh, omul s-a mai maturizat artistic si si-a dat seama ca arta sta in muzica. Nu conteaza cat de des ai parul, important e sa canti bine blues.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: