Google+

Spinnerei

Scrie un comentariu

august 21, 2008 prin alexosu

In seria posturilor despre frumosul oras Leipzig, urmeaza cateva cuvinte despre Spinnerei.

La inceputul secolului XX, Spinnerei era cea mai mare fabrica de bumbac din Europa. Era un mic oras in sine – blocuri de locuit, cantina, etc. Tinea cateva mii de oameni in campul muncii. Ce este acum? Un melting pot pentru arta contemporana.

In Spinnerei gasesti multe galerii (vreo 15, teoretic), un magazin mare cu chestii care tin de grafica si alte indeletniciri asemanatoare, inclusiv o librarie din care eu as fi cumparat cam jumatate din carti. Plus agentii de publicitate, birouri de arhitectura sau design, o fabrica de biciclete…

Pe undeva suna destul de apropiat de ce anuntau cam acum 1 an Head ca ar vrea sa faca in noul sediu – din cate stiu eu, fabrica dezafectata in care vara trecuta a functionat E-Uranus. Intre timp cinematograful nu mai e, chiar daca Head tocmai s-a mutat. acolosha.

La Spinnerei tot timpul sunt proiecte. Well, aproape tot timpul – pentru ca in lunile de vara, mai subtire. Multe galerii sunt cam inchise. Nevertheless, e unul dintre locurile in care daca ajungi e bine sa stai ceva timp. Sigur vor fi cateva expozitii deschise si sigur vor fi niste chestii misto de vazut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: