Google+

Elvetia in 5 zile – Berna

2

septembrie 22, 2009 prin alexosu

Povestea cu plimbarea din Elvetia continua. In episodul de astazi – Berna.

E greu de crezut ca tocmai Berna e capitala Elvetiei. Si Zurich si Geneva sunt orase mult mai mari si mai cosmopolite. Momentul in care mi-am adus aminte ca suntem in capitala a fost cand am trecut prin cartierul de ambasade.

Senzatia pe care mi-a lasat-o Berna e foarte ciudata, dar in senzul bun al cuvantului.

Avem centrul medieval care arata senzational si care e dominat de Zytglogge. Adica ceasul cetatii – un ceas construit in secoul 13, cu mai multe complicatii decat majoritatea ceasurilor de mana. Sunt convins ca nu se putea construi asa ceva decat in Elvetia. Asta brand de tara!

Dupa care avem raul care Aare care trece prin tot orasul ca o potcoava. E, in acelasi timp, un loc de balaceala genial. Mai mult, e folosit aproape ca un mijloc de transport. E simplu: urci pe rau cat ai chef, iti pui toate hainele intr-o geant impermeabila care se inchide etans, te arunci in rau si iesi unde ai treaba/chef.

Avem si campingul in care m-as muta si maine. Arata ca un colt din Herastrau in zilele lui cele mai bune, iar in loc de lac avem tot Aare. Noi eram dotati cu arzator, butelie etc. Nu a fost cazul, am folosit plitele campingului. Incomparabil mai misto decat campingul din Viena.

Revenind la oras, avem o catedrala gotica (normal), din care in ultima noastra noapte acolo se auzea un concert de orga de pe alta lume. E greu de descris senzatia. Brusc mi-am dat seama ca orasele medievale pastreaza cumva o latura  intunecata pe care, in general, si-o mascheaza. Noaptea se vede destul de bine. Iar daca pui si un sunet solemn de orga, lucrurile devin chiar interesante.

Cam asta a fost Elvetia urbana. Maine, Elvetia montana. Or smth.

2 gânduri despre „Elvetia in 5 zile – Berna

  1. Radu Solo spune:

    n-ai ajuns pe la laussane la plaja??? sau macar zurich la o baie ??? :)))
    te salut! 😉

  2. alexosu spune:

    Nope. O singura baie – in Aare. In Zurich era sa ajungem, tot in rau, dar eram dupa o zi de plimbare prelungita si, deci, cam obositi. La Lozaneshti nu am ajuns deloc. Next time :).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

View Alexandru Borşan's profile on LinkedIn
%d blogeri au apreciat: